14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Ben bu CHP’ye oy vermem!

Benim yazılarımı yıllardır takip edenler bilirler.

Kendi oy verdiğim partiye de muhalif bir kişiliğimdir. Bu özelliğimden dolayı çoğu zaman ailem tarafından bile eleştirilirim.

Ama bu benim elimde değil, yanlış gördüğüm yerde o yanlışı söylemezsem içim rahat etmez. Malta Haber’de başlayan bu yeni yazı serüvenini direkt olarak CHP eleştirileriyle doldurmak istemezdim elbette, ama Kemal Bey bana başka seçenek bırakmıyor ne yazık ki…

Kendisi geçtiğimiz gün Sözcü Televizyonu’nda duayen gazeteci Uğur Dündar, kıymetli abim İsmail Saymaz ve İpek Özbey’in sorularını yanıtlamak üzere canlı yayındaydı.

Büyük bir umutla beklediğim bu canlı yayının daha ilk 15 dakikasında büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Hatta itiraf etmeliyim son 45 dakikasını izlemedim bile.

Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir soruya net bir şekilde cevap vermedi. Hiçbir eleştiriye net bir şekilde göğüs germedi. Amiyane tabirle her soruda top çevirdi, soruyu unutturmaya çalıştı.

Ben “Tarihin en önemli seçimini, rakibimin en zayıf zamanında kaybettim. Yaşım da 75’e geldi. Partime agabeylik yapmak üzere kurultaya gideceğim ve bu kurultayda hiçbir şekilde aday olmayacağım” demesini beklerken, kendisini başarılı gören, öz eleştiri yapmayan ve sözlerinde ciddi bir tutarsızlık olan bir Kemal Bey ile karşılaştım. Her seferinde demokrasiden, demokratlıktan ve kurumsallıktan bahsederken Altılı Masa ile ilgili aldığı kararların hiçbirinde kendi partisinin tabanını, delegelerini dinlememiş olmasını da ayrıca yadırgadım. Cesurca sorulan sorulara hep aynı cevapları vermeye başladığını fark ettiğim anda da şu duygulara kapıldım:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mevzular programı ne kadar iyiydiyse Sözcü Televizyonu’ndaki yayın o kadar kötüydü.

Bu haliyle CHP’ye ve kendisine dair tüm umutlarımı kaybettim.

Ben bu haliyle CHP’ye oy vermem. Düşünün, 7 göbek CHP’li olan, elestirse de yerden yere vursa da her seferinde eli CHP’ye giden ben oy vermiyorsam, bu secimde ittifaktan dolayı zoraki eli CHP’ye gitmiş olanlar Kemal Bey’i böyle inatla koltukta görünce hiç vermez.
Bu çok talihsiz bir durum.

Siyasi kariyerini jubile maçında alkışlanan bir yıldız oyuncu gibi tamamlama şansı varken bu umursamaz tavrı insanı gerçekten üzüyor.

Bu böyle devam ederse bunun bir faturası olacaktır.

CHP’de bir değişim olmazsa belediyeler de büyük ihtimalle kaybedilecektir.

Bu da böyle kayda geçsin efendim…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz