17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Süper Kupa Sahibi Türk Koç İkinci Kez Finalde

Kendimi sıkı bir futbol taraftarı olarak nitelendirsem de son yıllarda basketbol seyretmenin bana daha çok keyif verdiğini fark ettim. Bunu itiraf etmek pek kolay değildir, futbolseverler bilir bu hissi. Ama gerçekten de basketbola olan ilgim son beş yıl içerisinde çok arttı. Bunun Fenerbahçe’nin Euroleague şampiyonluğuyla bir ilgisi var mı bilemiyorum elbette. Ancak artık oyunun kurallarını da, taktiğini, tekniği de takip etmeyi seviyorum.

Bu hislerin dışa vurumuyla birlikte gittim Starlites Kadın Basketbol takımının maçına. Malta’daki Türk toplumunun gururlarından biri olan dostumuz Fatih Dedelioğlu’nun Baş Antrenörlüğünü yaptığı Starlites takımı geçtiğimiz haftalarda Malta Super Kupası’nı kazanmıştı. Cumartesi günü de Shield Kupası yarı finalinde Fatih Hoca’nın geçtiğimiz yıl çalıştırdığı Depiro karşısında mükemmel bir basketbol izledik. Takım olarak herkesin elini taşın altına soktuğu, dayanışmanın üst düzey olduğu bir maçtı. Bir ara farkı 30 sayıya çıkaran Starlites, her ne kadar maçın son 3 dakikasında zorlansa da maçı 70-74 kazanmayı bildi.

Koç Dedelioğlu’nun elinde çok yetenekli oyuncular var. Özellikle ben takımın guardı Mikela Riolo’yu çok beğendim. Muhteşem bir oyun ve 15 sayı, 10 asist, 12 reboundla Triple Double yaptı. Enfes bir resital sundu. Takımın milli oyuncusu ve kaptanı Steffi De Martino da 40 dakika boyunca sahada muhteşem bir liderlik örneği gösterdi. Maçı 28 sayıyla tamamlayarak maçın en skorer ikinci oyuncusu oldu.

Koç’a son 3 dakikayı sorduğumda kazanacaklarından emin olduğunu, genç oyuncuların da performansını görmek istediğini söyledi. Son çeyrekte yaşları 16 ile 17 arasında değişen üç oyuncuyla sahadaydı Starlites.Koç Dedelioğlu eğer iki hafta sonra oynanacak olan finali de kazanırsa sezona iki kupayla başlayacak. 32 yaşındaki genç koçu Malta’daki Türk toplumunun bir ferdi olarak kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Ve buradan Malta’daki Türklere sesleniyorum. Cumartesi günü basketbol izleyip, hocamıza destek vermek çok keyifli bir aktivite, tavsiye ederim! Iste tam da bu yuzden herkesi 5 Kasim 2023 saat 14:00’de Ta Qali’ye bekliyorum!

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz