19.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

İkinci el araç satışında 6 ay ve 6 bin km şartı geldi!

16 Ağustos 2022

Türkiye’de alınan sıfır araçlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi doldurmadan ikinci el olarak satışının yapılması yasaklandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikten önce sıfır alınan araçlar ise 15 Eylül 2022 tarihine kadar satılması halinde bu şarttan muaf tutulacak.

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmeliğe göre; ikinci el kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023’ten önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacak. Ticaret Bakanlığı tarihi 6 aya kadar uzatabilecek.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşanlar için  bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarını 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması halinde şarttan muaf tutulacak.

16 Ağustos 2022 tarihinden önce alınan araçların ise 15 Eylül 2022 tarihine kadar satılmaması halinde 6 ay ve 6 bin kilometre şartı bu araçlar için de geçerli sayılacak.

Forex

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz