21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Hızlı Feribot Şirketleri Gozo ve Valletta Arasında Birleşiyor: Gozo Highspeed Kuruluyor

İki rakip hızlı feribot şirketi ‘Gozo Highspeed’ ile birleşiyor.

Gozo ve Valletta arasında hızlı feribot hizmeti sunan iki rakip şirket, Cuma günü yapılan bir duyuruyla tek bir şirket çatısı altında birleşme kararı aldı.

Avrupa Komisyonu’nun, hizmeti “temel” olarak değerlendirmesi ve devlet yardımı almaya uygun olması nedeniyle talebi onaylamasıyla, Gozo Fast Ferry ve Virtu Ferries Gozo şirketleri, müşterilere tek bir feribot tarifesi sunmak amacıyla Gozo Highspeed markası altında birleşecek. Bilet satış sistemi ve marka birleşmesi 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

İki şirket, yayımlanan bir bildiride, Gozo Highspeed’in her iki şirketin uzmanlığını ve kaynaklarını birleştirerek “hem iş seyahati yapanlar hem de turistler için devrim yaratacağını” belirtti.

Yeni şirketin, yolcuların seyahatlerini kolaylıkla planlayabilmeleri için birden fazla günlük sefer düzenleyeceği de vurgulandı.

Daha önce aynı tarifeyi uygulayan iki özel şirket, Gozo Fast Ferry ve Virtu Gozo, geçtiğimiz yıl Haziran ayında hizmetlerin mali açıdan sürdürülebilir olmadığını belirterek hükümetten yardım talep etmiş ve geçiş sayısını azaltmak zorunda kalmıştı.

Bu durum, Malta’da çalışan ve okuyan birçok Gozitan vatandaşını etkilediği için Gozitan iş dernekleri, öğrenci lobi grupları ve Gozo Turizm Derneği tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

Hükümet daha sonra mali yardım sözü verdi ve şirketler, zarar eden işletmeleri için hükümetle yapılan görüşmelerin ardından seyahat sayılarını artırma taahhüdünde bulundu.

Şirketler, Cuma günü yaptıkları açıklamada, “Bekleme sürelerini en aza indirerek ve modern tesisler sunarak, Gozo Highspeed, yolculara stres olmadan ve konforlu bir yolculuk deneyimi yaşatarak hak ettikleri konforu ve rahatlığı sunmaktadır.” şeklinde ifade etti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz