26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Hırsızlık Şüphelisi Polis Karakolu Önünde Tutuklandı

Marsa’da, Perşembe günü Triq Diċembru 13’te yürüyen başka bir adamdan cep telefonu çalmakla suçlanan 29 yaşındaki bir adam, olayın ardından rapor veren mağdur tarafından polis karakolu önünde fark edilerek tutuklandı.

Adı belirtilmeyen, sabit bir adresi olmayan işsiz Somali vatandaşı, olayla ilgili olarak Cuma öğleden sonra mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı, ağır hırsızlık suçlarına karşı suçlu olduğunu, bir polis memuruna hafif yaralar vermek, şiddetle gözaltına alınmak, üçüncü şahsa ait malı kasıtlı olarak hasara uğratmakla suçlandı, ayrıca uyuşturucu bulundurmak ve bakımsız bir yaşam sürmekle suçlandı.

Mahkeme, mağdurun Marsa polis karakoluna gidip, birinin omzuna sarıldığını, ona saldırdığını ve Samsung telefonunu gasp ettiğini belirten bir rapor verdiğini duydu. Mağdur, polise saldırganın bir tanımını ve mücadele sonucu hafif yaralar aldığını gösteren bir tıbbi belgeyi sağladı.

Olay, iddia edilen mağdur, karakol dışında yürüyen şüpheliyi hemen çıkışta gördüğü ve saldırganın varlığını memurlara bildirmek için geri gittiği şeklinde gelişti. İki polis memuru, şüpheliyle konuşmaya gitti, ancak gözaltına alınırken şiddetli bir şekilde tepki gösterdi.

Gözaltı sırasında zanlı, bir polis memurunun saatinin hasar görmesine neden oldu ve aynı memur, adam gözaltına alındığında yaralandı.

Memurlar, zanlının gözaltına alındığı sırada sentetik uyuşturucu taşıdığını da tespit etti.

Hastaneye kabul edilen zanlı, polislere sadece “bir cep telefonu” hakkında bir şey hatırlayabildiğini ancak daha fazla ayrıntı veremediğini söyledi. Ayrıca polise sentetik uyuşturuculara bağımlı olduğunu belirtti.

Kefalet talep edilmedi.

Savcılığı İnspektör Sarah Kathleen Zerafa yönetti. Zanlıya avukatlık hizmeti, avukat Martina Herrera tarafından sağlandı. Mahkeme Başkanı Joseph Gatt davayı yönetti.

Kaynak: Newsbook.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz