29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Hindistan Donanması, Korsanların Elinden Kurtardığı MV Ruen ile Somali Kıyılarına Karşı Kararlı Mücadelesini Sürdürüyor!

Hindistan Donanması, Socotra Adası açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Malta bayraklı MV Ruen adlı gemiyi durdurdu. Hindistan Donanması, kargo gemisinin bir yardım çağrısına yanıt vererek, şu anda geminin Somali kıyısına doğru ilerlediğini belirtti.

Gemideki 18 kişilik mürettebatın, 14 Aralık’ta UKMTO portalı üzerinden bir Mayday mesajı gönderdiği ve yaklaşık altı bilinmeyen kişi tarafından gemiye biniş yapıldığını bildirdi.

Hindistan Donanması, gelişen duruma hızla yanıt verdi ve bölgede gözetim yapan Deniz Hava Devriye Uçağı ile Aden Körfezi’nde Anti Korsan devriyesinde olan savaş gemisini MV Ruen’i bulmak ve yardımcı olmak için yönlendirdi.

Açıklamada, “Hindistan Donanması, bölgede birinci müdahaleci olmaya ve uluslararası ortaklar ve dost yabancı ülkelerle birlikte ticaret gemilerinin güvenliğini sağlamaya kararlıdır” denildi.

Bulgar bir şirkete ait olan kargo gemisi, altı bilinmeyen kişi tarafından kaçırıldı. Mürettebat, Bulgar, Angolalı ve Myanmarlı vatandaşlardan oluşuyor.


Kaynak : Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz