18.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Hayvan Sevgisi mi, İhmalkarlık mı? Köpeklerini Kirli Ortamda Yaşatan Adamın Cezası Belli Oldu

24 yaşında bir adam, köpeklerini kirli ve bakımsız bir ortamda tuttuğu için üç yıl denetimli serbestliğe mahkum edildi.

Damien Attard, suç duyurusu sırasında farklı otellerde ikamet ediyordu. Hayvanlara yeterli bakımı sağlamadığı, yetkililere işbirlik yapmadığı ve hayvanlara karşı sorumluluklarını tekrarlayan bir şekilde ihmal ettiği tespit edildi.

Mahkemede sunulan kanıtlara göre, 11 Ağustos 2020’de Hayvan Refahı görevlileri, Attard’ın kaldığı dairede denetim gerçekleştirdi. Mülkiyette Alman pointer melezi ve pitbull cinsi olmak üzere iki köpeğin balkonda bakıldığı görüldü. Görevliler, köpeklerin su ve barınak erişimine sahip olmasına rağmen, balkonun hijyenik olmadığını tespit etti. Attard uyarılarak temizlik yapması ve ortamı hijyenik tutması konusunda bilgilendirildi.

Yaklaşık bir ay sonra, isimsiz bir ihbar üzerine başka bir denetim yapıldı. Bu denetimde, köpeklerin gölgesiz bir terasta kilitli halde tutulduğu gözlemlendi. Suya erişimleri vardı ancak teras dışkı ile doluydu.

Eylül ayının sonunda, daha fazla ihbar üzerine yapılan denetimde köpekler içeride bulunsa da, ortamda yoğun idrar ve dışkı kokusu tespit edildi. Görevliler balkonda kirli su ve köpek dışkısı içeren bir kova buldu. Ayrıca, Alman pointer melezinin bir önceki ziyaretteki haline kıyasla kilo kaybı yaşadığı görüldü.

Attard tekrar uyarıldı ve yetkililerin daireden gelen kötü koku nedeniyle çok sayıda şikayet aldığı bilgilendirildi.

Karşı apartmanda oturan bir çift mahkemede ifade vererek, dayanılmaz derecede kötü koku nedeniyle yetkililere şikayette bulunduklarını belirtti. Çift, Attard’ın köpekleri gece gündüz yalnız bıraktığını ve balkon kapısını aralık bıraksa da köpeklerin içeri giremediğini ifade etti.

Hayvan Refahı görevlileri, 5 Aralık’ta kötü kokuya ilişkin tekrarlanan şikayetler üzerine daireye gitti. Görevliler, köpekleri dışkı ve idrarla dolu bir banyoda kilitli buldu. Banyoda ayrıca çok kirli su dolu bir kova vardı ve köpekler tuvalet suyundan içiyordu.

Görevliler, havalandırma eksikliğinin de etkisiyle dayanılmaz hale gelen kokuyu rapor etti. Raporlarında, “Köpeklerin dışkılarına bastıkları açıktı, çünkü dışkı üzerinde ayak izleri görüldü. Pençelerinde de dışkı kalıntıları vardı” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, ortamda ne yiyecek ne de su bulunmuyordu.

Hayvan Refahı veterineri, vakaların ciddiyetine dayanarak köpeklerin müsadere edilmesine karar verdi.

Ancak Attard, polise ve Hayvan Refahı yetkililerine işbirlik yapmayı reddetti. Köpekleri banyoya kilitledi ve daha sonra Alman pointer melezini teslim etti ancak pitbullu vermeyi reddetti. Attard, pitbullu teslim etmeyi kabul ettiğinde ise, köpekle kaçmaya çalıştı.

Müfettiş ve memur müdahale ederek köpeği aldı.

Sanık polise verdiği ifadede, köpekleri asla balkonda kilitlemediğini, kapıyı her zaman aralık bıraktığını ve onları düzenli olarak besleyip dışarı çıkardığını iddia etti. Hayvanların kendisi için aile üyeleri gibi olduğunu vurguladı.

Sanık polise, köpeklerinden ayrılmak istemediği için yetkililerle işbirlik yapmadığını söyledi.

Mahkeme, sanığın hayvanları yalnız ve uygunsuz ortamda tuttuğunu, gerekli egzersizi yaptırmadığını ve yetkililere işbirlik yapmadığını tespit etti. Ancak savcılığın suçlamayı hangi yasal temele dayandırdığının tam olarak belirtilmediğine dikkat çekti. Mahkeme ayrıca, ortamın hijyenik tutulmaması, kötü kokunun devam etmesi ve dışkı birikmesi gibi ihmallerin tespit edildiğini vurguladı. Köpeklerin uygun bir ortamda bakılmadığına karar verildi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz