18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Havayolu şirketleri yeni noktalara uçuşlarını açıklıyor.

Barselona’dan 153 ve Venedik’ten 54 yolcu, 4 Haziran akşamı İzmir’e geldi. Yolcular, çiçeklerle terminalde karşılandı. SunExpress, İzmir-Barselona arasında her pazar karşılıklı uçuşlarını 24 Eylül’e kadar sürdürecek. İzmir-Venedik direkt uçuşları ise çarşamba ve pazar günleri olmak üzere haftada iki gün 27 Eylül’e kadar devam edecek.

TAV Ege Genel Müdürü Erkan Balcı, Barselona ve Venedik’ten İzmir’e gerçekleşen ilk direkt uçuşları karşılamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını; İzmir’e direkt uçulabilen destinasyon sayısını artırmak ve şehri tanıtmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade etmiştir. Şu anda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan dış hatlarda 32 havayolu 33 ülkede 58 destinasyona, iç hatlarda ise dört havayolu 20 destinasyona uçuş düzenlendiğini belirtmiştir. Yaz sezonunda dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri karşılamak için hazır olduklarını vurgulamıştır

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre %17 artışla 2 milyon 777 bin 462 yolcuya hizmet vermiştir. Aynı dönemde dış hat trafiği ise %32 artış göstermiştir. Bu veriler, İzmir’in havayolu trafiğinin hızla büyüdüğünü ve direkt uçuşların talep gördüğünü göstermektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz