21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Havai fişek patlamasında sekiz dönüm ekini yandı

07 Haziran 2022

Mosta yakınlarında bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamadan çıkan yangının iki olgun zeytin ağacı ve ekili buğdayın olduğu sekiz dönüm tarlasını yok ettiği çiftçi Bartolomeo Gauici binlerce Euro zararı olduğunu söyledi.

Mosta dışındaki havai fişek fabrikasındaki yangının tarlasına sıçramasıyla ekini kül olan çiftçi Bartolomeo Gauici, alevlerin buğday tarlasına sıçraması ile çaresizce ekinin yanışını izlediğini anlattı.

Gauici, “Garajımdan dışarı çıktığımda, o büyük patlamayı gördüm. Sonra bir patlama daha oldu ve ben farkına varmadan büyük bir yangın çıktı ve tek yapabildiğim kaçmak oldu” dedi.

Patlamadan çıkan yangının buğday ve iki olgun zeytin ağacı içeren arazisinin sekiz dönümünü harap ettiğini aktaran Gauici “Evet, işim bitti ve şimdi bu alanları temizlemem gerekiyor ama kimsenin yaralanmadığına şükrediyorum” dedi.

“Buğday bir dahaki sefere büyüyebilir… ama sadece bir hayatın var” diyen Gauici, tarlalarına verilen zararın havai fişek fabrikası tarafından tazmin edilmesini bekleyeceğini söyledi.

49 yaşındaki çiftçi, “Gerekli güvenlik önlemleri olsaydı fabrika şu anki durumunda olmazdı ve tarlalarım yakılmazdı” dedi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz