14.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Hava sahası yasakları sıra dışı uçuş rotaları yarattı

06 Mart 2022

Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya karşı uygulanan hava sahası yasakları çok sayıda uçuşu sıra dışı rotalar kullanmaya itti. Rusya’dan Belarus’un başkenti Minsk’e 50 dakika sürecek bir uçuş rotaların değişmesiyle 2.5 saat sürdü.

Avrupa ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada dahil çok sayıda ülkenin Rusya uçaklarına getirdiği hava sahası yasağı uluslararası havacılık rotalarını değiştirdi. Yasaklara Rusya’nın da kendi hava sahasını kapatarak anıt vermesi sıra dışı yeni rotalar yarattı.

Belgrad’dan Moskova’ya yapacağı seferi Rus şirketi Aeroflot’un uçuşunu Gürcistan, Türkiye, Makedonya yönünde süreyi 3 saat 40 dakika artıran rota kullandı.

Moskova’dan New York’a uçan bir yolcu uçağı, Atlantik Okyanusu’nu geçtikten sonra Kanada hava sahası üzerinden geri dönmek zorunda kaldı. Uçak 9 saat boyunca tur atmış oldu.

İlginç uçuş rotalarından bir diğeri Rus charter havayolu Pegas Fly’ın, Baltık Denizi’ndeki Rusya bölgesi Kaliningrad’dan  Belarus’un başkenti Minsk’e gerçekleştirdiği uçuş oldu. Normalde 50 dakikalık uçuş kullanılan rotaların değişmesi ile  2,5 saat sürdü.

Haber Türk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz