17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Gżira’da Bir Daireyi Ateşe Veren Uyuşturucu Kaçakçısı 13 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

32 yaşındaki Gżira’lı Justin Dimech, deniz kenarındaki daireye 7.30’da zorla girdi, kiracının kapının arkasında saklandığı banyonun altına benzin döktü ve ardından daireyi alevler içinde bıraktı. Kiracı, pencereden kaçmayı başardı ve bir boşluğa inerek kurtuldu.

36 yaşındaki mağdur, suçunu polise bildirdikten sonra tutuklandı ve cinayet teşebbüsü, daireyi kasıtlı olarak ateşe verme ve üçüncü şahsa ait mülke kasıtlı zarar verme suçlarından suçlandı.

Ayrıca, uyuşturucu ticareti veya başka şekillerde uyuşturucu satma, uyuşturucuların sadece kişisel kullanım için olmadığını gösteren durumlarda uyuşturucu bulundurma ve yasadışı olarak kokain bulundurmakla suçlandı.

Dimech başlangıçta suçsuz olduğunu savundu, ancak 31 Temmuz 2023 tarihinde bu savunmayı bir itiraf olarak değiştirdi.

Dava kayıtları, suçlarının cezasının 12 yıl hapis cezasını aşması nedeniyle Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Dimech’in, CBN’den (kanabinol) 75 gram, THC’den (tetrahidrokannabinol) 40 gram (%17 saflıkta) ve %11 saflıkta başka 311 gram içeren şüpheli uyuşturucuların bulunduğu konusunda bir bilirkişi atanmıştı.

Ayrıca evde, 72 pembe ecstasy hapı bulunmuştu.

Yangın saldırısında daire 1882 Euro zarar gördü.

Ceza Mahkemesi, Başsavcı Consuelo Scerri Herrera tarafından yönetilen, sanığın 13 yıl hapis ve 25.000 Euro para cezasına çarptırılmasını onayladı.

Dimech, bir yıl içinde mahkeme bilirkişi masrafları olarak 7571.67 Euro ödemeye ve mülke verilen zarar için mağdura 1882 Euro artı KDV tazminat ödemeye de mahkum edildi.

Mahkeme ayrıca, sanığın tüm varlıklarının devlete el konulmasına karar verdi.

Ele geçirilen uyuşturucuların Başsavcı’nın başka bir şey talep etmediği imha edilmesine karar verildi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz