16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Güzeller güzeli Pelin Kaya’nın anısına

Elif Ören / 19 Ocak 2023

Güzeller güzeli genç bir kadın…

Ardahanlı bir ailenin üç kızından biri Pelin Kaya. İstanbul’da doğdu, büyüdü. Büyük hayallerle tamamladı eğitimini İstanbul’un keşmekeşi içinde.

Ailesini, vatanını, arkadaşlarını bırakıp yeni bir hayat kurmak için gelmişti Malta’ya bir yıldan biraz fazla zaman önce. Kim bilir ne hayalleri vardı…

İşine tutkuyla bağlı, başarılı bir iç mimardı. Adanın en iyi ve saygın mobilya mağazalarından birinde çalışmaktaydı. Müşterilerinin hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir özveriyle, titizlikle çalışıyordu.

İş görüşmesine girdiğinde onun kendinden emin ve alçak gönüllü tavrından, pozitif enerjisinden etkilendiklerini söyledi iş arkadaşları.

Sevilen, sayılan biriydi. Neşeli, şakacı ve güler yüzlüydü. İş arkadaşları ona hayrandı. Pelin’e derlerdi ki; “Senin gibi arkadaşların varsa onları da getir.” Pelin de karşılık olarak “Bunu deneyeceğim.” diye cevap verir ve hep beraber gülüşürlerdi.

En az güzelliği, nezaketi ve güler yüzü kadar da cömert davranırdı arkadaşlarına.

30. yaş günü gelmişti. Heyecanlıydı belki de, bir dileği vardı kim bilir… Bir an evvel evine girmek ve dinlenmek, doğum gününün, otuzuncu yaşının ilk gününün heyecanını hissetmek istiyordu belki de. Ne giyeceğini düşünüyordu, belki doğum günü pastası kesecekti arkadaşlarıyla. Ne güzel mesajlar ve aramalar alacaktı, mutlu olacaktı Pelin. İyi ki vardı Pelin. Alkışlayacaklar, bu özel günü kutlayacaklardı. Tüm güzel dileklere o güzel gülüşüyle teşekkür edecekti.

Nereden bilsindi, evine giderken ruh hastası bir canînin kurbanı olacağını… Suç makinesi, alkolik, uyuşturucu bağımlısı, insanlıktan yoksun bir kendini bilmezin ona kıyacağını…

Biz onun ışıltı saçan güzel yüzüne, gülüşüne bakmaya bile kıyamazken bir zalimin onu bizden alıp götüreceğini…

Canım Pelin, sevgili Pelin, güzeller güzeli Pelin… Hiç ama hiç hak etmedin. Ruhun şad, ebedi mekanın cennet olsun. Söz veriyorum seni ve adını yaşatacağız. Çok üzgünüm… Kederli ailene baş sağlığı diliyorum. Ne yapsak boş… hiçbir şey seni bize geri getirmeyecek biliyorum, fakat hakkını yerde bırakmamak için her şeyi yapacağız bunu da biliyorum.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz