16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Güney Kore ve İsviçre son 16’ya kalan son takımlar oldu!

Reşit Şahin

3 Aralık 2022

Dünya Kupası’nda son 16’ya kalma mücadelesinde son takımlar belli oldu. Kamerun Brezilya’yı 1-0 yenmesine rağmen İsviçre’nin Sırbistan karşısında 3-2 galip gelmesiyle kupaya veda etti. İsviçre bir üst tura adını Brezilya ile birlikte yazdırdı.

Kamerun İsviçre ile oynadığı maçı Kamerun asıllı golcü Embolo’nun golüyle yenik bitirmişti. Grupta bir üst tura çıkmayı garantileyen Brezilya ile karşılaşan Kamerun ilk yarısı golsüz geçen maçta favori rakibi Brezilya’ya karşı iyi bir mücadele gösterdi.
Bu dünya kupasında sık tekrarlanan sürpriz sonuçlardan birine imza atan Kamerun, Brezilaya’yı 1-0 yendi.

Kamerun’un galibiyet sevinci İsviçre’nin Sırbistan’ı yenmesiyle eksik kaldı. Altı puana ulaşan İsviçre Brezilya ile birlikte üst tura çıktı.

Son 16’ya kalan tek takımın belirleneceği maçlarda Güney Kore son 16’ya kalmayı garantilemiş olan Portekiz karşısında ilk dakikalarında yenik düştüğü maçta mucize gibi bir galibiyet elde etti.

Grupta Gana ile karşılaşan Uruguay maçının da sonucuna bağlı son 16’ya kalma mücadelesi averaj ile belirlendi.

Maçlar başladığında Güney Kore ve Uruguay 1’er puandaydı. Uruguay hızlı başladığı maçta Gana’ya karşı ilk yarıda bulduğu 2 golle son 16’ya kalıyordu. Portekiz Güney Kore karşılaşması ise Portekiz’in 5’inci dakikada bulduğu gole Güney Kore’nin yanıt vermesiyle 1-1 sürüyordu.

Grupta denge bu şekilde giderken Portekiz karşısında Güney Kore maçın 90’ıncı dakikasında 2-1 öne geçiren golü buldu.

Güney Kore’nin golü ile 2-0 önde olan Uruguay ve Güney Kore 4’er puana ulaştı. Uruguay’nın gelen gol haberi üzerin üçüncü golü bulma çabaları için zaman yetmedi.

Ve attığı gol sayısı daha fala olduğu için averajla Güney Kore Uruguay’ın önünde grubu Portekiz’in ardından ikinci bitirerek son 16’ya kaldı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz