20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Gozo’daki Lourdes Yetimhanesi’nde yaşanan dehşet verici tacizler Anayasa mahkemesinde!

Gozo’daki Lourdes Yetimhanesi’nde yaşanan dehşet verici tacizlere dair Anayasa davasında, iki mağdur, tekrarlanan cinsel istismar ve vahşi dayakları anlattı.

Mağdurlardan Rosanne Saliba ve Carmen Muscat, yaşadıkları travmatik deneyimleri, Mark Simiana hakimliğindeki mahkemede, Devlete karşı anlattılar.

Tanıklığa ilk başlayan Rosanne Saliba, altı yaşında cennetten cehenneme dönen bir çocukluğunu anlattı. Rahibeler tarafından yapılan şiddetli dayakları anlatan Saliba, Sister Josephine Anne Sultana tarafından işlenen istismarı açıkladı.

Saliba, bir rahibin sürekli olarak kendini sergilemesini ve itiraf sırasında cinsel istismarda bulunmasını hatırladı, bu da korku ve sıkıntı aşıladı. Ayrıca, Lourdes Yetimhanesi’ndeki zorlu koşulları ortaya koyarak, kendisine zarar verme ve tıbbi bakımdan mahrum bırakılma olaylarını vurguladı.

İkinci mağdur Carmen Muscat, Sister Josephine’in bir rahip huzurunda kendisine dokunması için onu zorladığını, erkeklere çekim oluşturmayı amaçladığını detaylandırdı. Şu anda 51 yaşında olan Muscat, genç bir çocukken maruz kaldığı psikolojik ve fiziksel istismarı, diğer çocukların şiddetli dayaklarını gözlemlemeyi ve ebeveynleriyle iletişim kurmaktan mahrum bırakılmasını anlattı.

Her iki mağdur da devletin yetimhanedeki hakları ve refahlarını korumak için müdahalede bulunmamasına dikkat çekti.

Saliba, psikolojik etkilerini anlatırken, bir noktada hayatının sona ermesi için dua ettiğini ifade etti. Muscat, yıllar boyunca adalet arayışına dair çabalara değindi, o dönemdeki Piskopos Nikol Cauchi’ye mektup yazma, bir televizyon programına katılma ve istismar iddialarıyla ilgili dosya ve belgelerin yok edilmesini ortaya çıkarma dahil.

Mark Simiana hakimliğindeki dava, Mart ayında devam edecek.

 


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz