13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Gozo, Tatil Döneminde Yerli Turizm Patlamasıyla Adeta “Noel Adası” Haline Geliyor!

Gozo, tatil sezonunda yerli turizmin canlandığı ve kendisini bir “Noel Adası” olarak konumlandırdığı gibi görünüyor. Gozo Turizm Derneği CEO’su, bayram tatili boyunca turizm sektörünün iyi bir dönem geçirdiğini ve yakın gelecekle ilgili beklentileri değerlendirmek üzere The Malta Independent’a açıklamalarda bulundu.

GTA CEO’su Joe Muscat, “Gozo’nun kendisini bir Noel adası olarak konumlandırdığı gibi görünüyor” dedi. Muscat, elde edilen göstergelere göre Noel tatillerinin turizm sektörü için “iyi bir dönem” olduğunu belirtti; adanın hem yabancı hem de yerli ziyaretçi sayısının iyi olduğunu söyledi. Ziyaretçi profilinin “yaklaşık %40 yabancı ve %60 yerli” olduğunu, yani ziyaretçilerin çoğunluğunun Maltalı olduğunu ifade etti.

GTA CEO’su, tatillerin genellikle uzun bir hafta sonu yarattığı bir dönem olduğunu belirtti; bu tür dönemler genellikle özellikle tatiller sırasında konaklama ve turizm sektörleri için yoğun geçer. Muscat, ziyaretçilerin zamanlarını geçirebilecekleri bir dizi cazibe merkezi olduğunu söyledi. GTA’nın web sitesini ziyaret eden insanların adanın tatil boyunca düzenlenen etkinliklere daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti ve “Bu dönemde turizm endüstrisi için yoğun bir dönemdi. Ada olması nedeniyle mevsimsellik sınırlamalarını ne kadar azaltırsanız azaltın, yine de biraz zorlandığınız bir dönem oluyor ve Aralık ayı, turizm sektörümüzü güçlendirmemize yardımcı oluyor” dedi.

Restoranlar konusunda, Muscat, GTA’nın restoranlardan aldığı bir geri bildirimin, kişi başına harcamada “alıştıklarından biraz daha az” bir azalmaya işaret ettiğini söyledi. Bunun çeşitli nedenleri olduğunu, “bunlardan birinin açıkça enflasyonun herkesin harcama gücü üzerinde etkisi olduğu” belirtti.

Gazeteci, Gozo’nun önümüzdeki Kardinal kutlamalarına nasıl hazırlandığını sorduğunda, Muscat, Aralık ve Ocak aylarının hemen ardından Kardinal’e yönelik bu kısa tatil arasının azaldığını, bu nedenle “sektörün bu dönem boyunca eğitilmiş olacağını” belirtti. Ayrıca, Gozo Channel feribotlarından biri olan MV Malita’nın Ocak ayı boyunca bakım nedeniyle hizmet dışı kalacağı açıklanmıştı ve Muscat’a bu geçici dördüncü feribot eksikliğinin Gozo’yu nasıl etkileyeceği soruldu.

“Elbette Gozo, dördüncü feribotsuz geçemez,” dedi. Dördüncü feribotun bir zorunluluk olduğunu ve bu feribotlardan birinin bakıma alınması durumunda adanın bağlantı ve erişilebilirliğini önemli ölçüde etkilediğini belirtti. GTA, dördüncü feribotun Kardinal döneminde kullanılabilir olmasını umduklarını ve uzun hafta sonları olduğunda adanın tüm dört feribotla çalışabilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz