16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Göçmenler iş kazalarına daha çok maruz kalıyor

16 Mayıs 2022

Malta’da 2021 yılında iş kazalarında 468 yaralanma bildirildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumu raporunda göçmen işçilerin daha yüksek işyeri kazalarına maruz kalarak yüksek ölüm riski  altında çalıştıkları tespit edildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumu’na (The Occupational Health and Safety Authority-OHSA) göre göçmen işçiler daha yüksek işyeri kazalarına maruz kalıyor ve ölüm riski altında bulunuyor.

İş güvenliği söz konusu olduğunda göçmen işçilerin Malta toplumunda özellikle savunmasız bir grup olduğuna dikkat çekilen OHSA raporunda veriler tüm işyeri ölümlerinin üçte birinin yabancı işçiler olduğu ortaya konuldu.

Rapora göre, geçici istihdam koşulları, istismar ve kayıt dışı ekonomi, göçmen işçileri daha da dezavantajlı hale getiriyor. OHSA sözcüsü “Çok sayıda göçmen işçi sonunda aşina olmadıkları işleri yapıyor ve makineleri kullanıyor ve işlerini kaybetme, hatta sınır dışı edilme korkusuyla işyerlerinde güvenli olmayan konuları gündeme getirmekten çekiniyorlar” dedi.

OHSA, dil ve kültürel engellerin, göçmenleri “savunmasız bir işçi grubu” haline getirdiğini ve onları daha yüksek işyeri kazası ve ölüm riskine soktuğunu tespit etti. Riskleri azaltmak için iş güvenliği ve işçi hakları konusunda bir kılavuz belge yayınladıklarını belirten OHSA gözcüsü, belgenin Malta’daki göçmen ve insan hakları örgütleri arasında geniş çapta dağıtıldığını ve çeşitli dillere çevrildiğini söyledi.

2021 yılında 4 bin 159 işyeri denetlendiğini güvenlik ihlalleri nedeniyle  780 işyerine toplam 289 bin750 Euro idari para cezası kesildiği açıklandı.

2021’de önceki yıla göre düşüşle iş kazalarında yaralanan işçi sayısının 468 olduğu belirtilen raporda yaralı sayısındaki düşüş pandemi nedeniyle uzaktan çalışmaya bağlandı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz