22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Aktivistler Wied Znuber’de önerilen havaalanına karşı eylem yaptı

16 Mayıs 2022

Wied Znuber’de yapılmak istenilen havaalanına karşı çıkan bölge sakinleri çevreye zarar vereceklerini belirttiği projeye izin verilmemesini istedi. Yerel Konsey adına konuşan Birzebbuga Belediye Başkanı Scott Camilleri de bölgenin tamamının geliştirilmesine izin verilmemesini istedi.

İzin için başvurulan Havaalanı önerisinin altı futbol sahası büyüklüğünde alanı kapsadığına dikkat çeken aktivistler çevreye zarar vereceğini belirttikleri projenin aynı zamanda gürültü kirliliğini artıracağını söyledi.

Birzebbuga Belediye Başkanı Scott Camilleri de Yerel Konseyin ekolojik, tarihi ve çevresel değeri olan her şeyi korumak olduğunu belirterek sanayi bölgesine bitişik olmasına rağmen bölgenin tamamının geliştirilmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Moviement Graffitti hareketinden sözcü Andrew Callus, kumandalı uçaklar için önerilen havaalanının altı futbol sahası büyüklüğüne olduğuna dikkat çekerek önerilen yerin Natura 2000 sahasının yakınında olduğunu ve çevreye büyük zarar vereceğini söyledi.

Natura 2000 sitelerinin de yasalarla nasıl korunduğunu hatırlatan Callus, projenin gürültü kirliliğini artıracağını ve bunun sakinler için büyük bir sıkıntı olacağını söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz