19.9 C
Malta
Salı, Mayıs 21, 2024
spot_img
spot_img

Göçmen Cisse’nin cenazesi 3 yıldır Malta’da bekliyor

06 Nisan 2022

Malta’da ırkçı bir saldırıda 6 Nisan 2019’da vurularak öldürülen 42 yaşındaki üç çocuk babası Lassana Cisse’nin cenazesi hala Fildişi Sahili’ne gönderilmedi.

Göçmen Cisse, arkadaşlarıyla bir futbol maçı izledikten sonra Hal Far yolunda eve dönerken iki izinli asker tarafından öldürülmüştü.

Moviment Graffitti, katil olduğu iddia edilen kişilerin kefaletle serbest bırakıldığını ve cesedi hâlâ Mater Dei’deki morgda yatan Cisse’nin davasında adalet talep etmek için Valletta’daki mahkemelerin önünde bir gösteri yapacak.

Malta hükümeti, Cisse’nin memleketi Fildişi Sahili’nde düzgün bir cenaze töreni alabilmesi için cesedinin ülkesine geri gönderilmesiyle ilgili masrafları ödemeyi teklif etmişti. Ancak, üç yıl sonra cesedi halen Mater Dei morgunda bekliyor. Geri dönüşün ne zaman gerçekleşeceği veya bunun gerçekleşmesinin önünde neyin durduğu belli değil.

Cisse’nin cesedi Ocak 2020’de mahkemeler tarafından defnedilmek üzere serbest bırakıldı ve Fildişi Sahili’nin güney Abidjan bölgesindeki Kuomassi’ye uzun bir dönüş yolculuğuna çıkmak üzere ayarlandı.

O yıl hükümet Lovin Malta’ya Cisse’nin cenazesinin eve geri gönderilmesi için para ödemeyi taahhüt ettiğini söylerken, Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo da cesede eşlik edecek bir kişi için hükümetin ödeme yapacağını söyledi.

Geri dönüş planları, Covid-19 pandemisinin başlaması ve beraberinde getirdiği zorluklarla birlikte tıkandı.

Malta’nın süreci harekete geçirmek için hala Cisse’nin ailesinden veya büyükelçilikten bir talep beklediği öne sürülüyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz