20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Dördüncü doz sadece bağışıklığı aşırı baskı altında olanlar için

06 Nisan 2022

Malta Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci, üçüncü doz aşıların hastaneye ve acil servise yatışı önlediğinin verilerle ortaya çıktığını belirterek dördüncü doz aşının bağışıklığı aşırı baskı altında olan ve özellikle çok yaşlı hastalara gerektiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci Times Of Malta’nın sorularını yanıtladı. Dördüncü doz aşının kimlere sunulduğu sorusuna Gauci, çok yaşlılarda aşılamanın gençlerdeki gibi iyi yanıt vermeyebileceğini belirterek bağışıklığı aşırı baskı altında olanlara dördüncü aşının sunulduğu yanıtını verdi.

Gauci “Bağışıklığı baskılanmış kişiler organ nakli yapılanlar kan veya katı organ kanseri olan hastalar, romatolojik ve şiddetli inflamatuar durumlar için tedavi görenler tıbbi durum veya tedavi nedeniyle diğer bağışıklık baskılayıcı durumlardır” şeklinde konuştu.

Bağışıklığı baskı altında olanların dördüncü doz almaları gerektiğinin bilimsel araştırmaların sonucunda ortaya çıktığını belirten Gauci, dördüncü doz aşının üçüncü dozun üzerinden en az 3 ay geçtikten sonra yapılması gerektiğini açıkladı.

Gauci, sağlıklı popülasyonda dördüncü doz aşının üçüncü dozun yararından daha fazla fayda sağlamadığının da verilerle ortaya çıktığını belirterek firmaların bu nedenle diğer varyantları hedef alacak aşılar geliştirmeye yöneldiğini söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz