18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Gıda kuryelerinin emeğini acenteler gasp ediyor!

30 Temmuz 2022

Malta’da Bolt Food kuryelerin grevi devam ederken bir kurye, teslimat başına acenteye 5.50 Euro ödendiğini ancak kendilerine sadece 2.10 Euro verildiğini belirterek koşullarını köleliğe benzetti.

Malta’da dün başlayan Bolt Food kuryelerinin grevi devam ederken birçok müşteri siparişleri veremezken mevcut siparişlerde de gecikmeler yaşanıyor.

Bugün ve yarın da sürmesi beklenen grevle ilgili  kuryeler teslimat başına yalnızca 2.10 Euro ödendiğini, günde en fazla 10 teslimat yapabildiklerini aktararak bunun için 11 saat çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Times Of Malta gazetesine konuşan birkaç gıda kuryesi, çoğunluğunun bir gün izin almadan ve bazen 16 saate kadar çalıştıklarını aktararak “Hemen hemen hiç kimse yiyeceklerini çabuk alabilmeleri için neler yaşamamız gerektiğini bilmiyor” dedi.

Artık daha fazla dayanamadığı için işten ayrılan bir gıda kuryesi, “Yaptığım her teslimat için Bolt, bizi istihdam eden acenteye 5,50 Euro ödedi. Bunlardan teslimat başına 2,10 Euro alırdım. Herhangi bir gün, herhangi bir zamanda herhangi bir teslimat” sözleriyle acentelerin çalışanların üzerindeki sömürüsüne dikkat çekti.

Başka bir kurye, işteki ilk iki ay boyunca, birikmiş borçlarını ödemek için haftanın yedi günü tam mesai ile çalıştığını ancak ayın sonunda sadece 600 Euro para kazanabildiğini anlattı.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz