22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Għaxaq’ta Yangın Çıkarma Suçu: 3,5 Yıl Hapis Cezası

Geçen yıl ticari bir garaja kundaklama saldırısı düzenleyen 29 yaşındaki bir kişi, suçunu kabul ederek üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kundaklama saldırısı 19-20 Temmuz 2023 gecesi yarısı civarında gerçekleşti ve Għaxaq’taki bir otobüs garajını hedef aldı. Soruşturmalar sonucunda Għaxaq’ta ikamet eden 29 yaşındaki Hint uyruklu Kirandev Thaivvalappil Babu’nun bu yangından sorumlu olduğu tespit edildi.

Kirandev Thaivvalappil Babu, kundaklama ve 2.500 Euro’dan fazla zarara yol açmakla suçlanıyordu. Başlangıçta suçlamaları kabul etmeyen Babu, daha sonra Başsavcılık ile bir anlaşmaya vararak tutumunu değiştirdi ve her iki suçlamayı da kabul etti.

Hakim Rachel Montebello, sanığın ilk suçlamada suçlu bulunabileceğini ancak ikinci suçlamada suçlu sayılmasının mümkün olmadığını açıkladı. İkinci suçlamanın ilk suçun doğal bir sonucu olmasına karşın, zarar verme suçunun diğer olası nedenleri kapsamadığını belirtti.

Mahkeme, Thaivvalappil Babu’yu bir garaja veya başka bir binaya sıçramayan ve ölüme neden olmayan yangın çıkarma suçundan 3-5 yıl arasında değişen hapis cezasına hükmetti. Sanık, 3,5 yıl hapis cezası aldı. Yangından dolayı garaj sahiplerine 22.792,88 Euro tazminat ve 1.001,90 Euro mahkeme masraflarını ödemesine karar verildi.

Kaynak: Newsbook.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz