14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Ghaxaq’da havai fişek fabrikası planına karşı 1.544 imza toplandı!

8 Kasım 2022

Ghaxaq Yerel Konseyi, bölgede yeni bir havai fişek fabrikası kurma planlarına karşı sakinlerden tam 1.544 itiraz topladı. Planlama otoritesi başvuruyu 10 Kasım’da değerlendirecek.

Malta Planlama Otoritesi, Trejget it-Torri, ta Kalamija ve Triq Hal Tarxien boyunca Il Hbula olarak bilinen Ghaxaq’taki beşinci havai fişek fabrikasının akıbeti hakkında karar verecek.

Ghaxaq Yerel Konseyi, havai fişek kurma planlarına karşı bölge sakinlerinden topladığı 1.544 itiraz dilekçesiyle birlikte Planlama Otoritesi’ne itirazlarını sundu. Belediye önerilen düzenlemenin şu an günlük olarak sık ziyaretçi ağırlayan iki şapele yakın olduğuna dikkat çekti.

Belediye, başvurunun onaylanmasının bölgedeki mevcut havai fişek geleneklerini mahvedeceği ve havai fişekle uğraşanlar için büyük tehlike oluşturacağı konusunda uyarıyor.

Planlama Otoritesi 2003 yılında havai fişeklerin atıldığı alanlara çok yakın olduğu ve yeni bir benzin istasyonu için planların detaylandırıldığı gerekçesiyle aynı siteye yapılan bir başvuruyu reddetmişti.

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz