19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Gazzeli 5 Çocuğa Malta’dan Umut: Tedavi İçin Adaya Getiriliyorlar

Malta, Gazze’de yaşanan olaylarda yaralanan 5 çocuğu acil tıbbi tedavi için ülkeye kabul edeceğini duyurdu. Sağlık Bakanı Jo Etienne Abela, 2 ila 17 yaş arasındaki çocukların Mater Dei Hastanesi’nde tedavi göreceklerini onayladı.

Çocuklardan ikisinin ciddi yanıklar nedeniyle estetik ameliyatlara, birinin ise bağırsak ve böbrekleriyle ilgili bir operasyona ihtiyacı var. Diğer iki çocuk ise ne yazık ki İsrail kuşatması nedeniyle bacaklarını kaybetmiş durumda. Bu çocuklar gerekli tıbbi tedavi ve rehabilitasyona Malta’da kavuşacak.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail kuşatması altında sayısız siviilin ağır yaralar aldığını ve en az 34.789 kişinin yaşamını kaybettiğini belirtiyor.

Bakan Abela, “Masum insanlara acil tıbbi yardım sağlamak Malta’nın sorumluluğudur” dedi.

Malta, son haftalarda Gazze’den yaralı olarak gelen iki çocuğu daha ülkeye kabul etmişti. 3 yaşındaki Saleh, kasım ayındaki bir İsrail hava saldırısında ciddi yaralar aldıktan sonra şubatta Malta’ya getirildi. Saldırıda Saleh’in annesi ve erkek kardeşi hayatını kaybetmiş, kendisi ise bacaklarından yaralanmıştı.

Filistin Büyükelçiliği’nin açıklamasına göre, bir diğer yaralı olan Lara Alkas ise Aralık ayında El-Şifa Hastanesi’ne düzenlenen bir hava saldırısı sonucu bir gözünü kaybetti. Alkas, annesi ile birlikte sübvansiyonlu tıbbi tedavi için Malta Hükümeti’nden yardım alarak Gazze’den tahliye edildi.

Filistin Büyükelçiliği, bu çocukların Malta’ya gelişini sağlayan tüm bağışçılara teşekkür etti.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz