23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Filenin Sultanları 6’da 6 yaparak olimpiyat vizesini aldı

Türk Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu’nda Japonya ile karşı karşıya geldi. Mücadelede Sultanlar, zorlu maçı 3-1 kazanarak 6’da 6 yaptı ve Paris’e gitme hakkını elde etti.

İlk sette Japonya’nın 25-22 üstünlüğü ile tamamlandı. Ancak Sultanlar, ikinci sette mükemmel bir mücadele sergileyerek seti 22-25 kazandı ve durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü seti de 24-26 kazanarak 2-1 öne geçtiler. Dördüncü ve son sette ise Sultanlar, 25-12’lik skorla galip gelerek maçı 3-1 kazandılar.

Bu sonuçla Türk Milli Kadın Voleybol Takımı, galibiyet serisini 21 maça çıkardı. 24 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Belçika ile oynayacakları son maçları öncesinde Sultanlar, Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını garantiledi.

Türk Milli Takımı, Elemelerde Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Japonya’yı mağlup ederek 6’da 6 yapmış oldu.

Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri, Çin, Japonya ve Polonya’da düzenleniyor. Gruplarında ilk 2 sırayı alan ülkeler, Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanacaklar.

Sultanlar’ın mücadelesi Yoyogi National Salonu’nda gerçekleşti ve hakemler İsviçre’den Vladimir Simonovic ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden İbrahim İsmail Alblooshi tarafından yönetildi.

Türkiye’nin kadrosunda Ebrar, Zehra, Vargas, Hande, Eda, Elif ve Simge (L) yer aldı. Sultanlar, zorlu mücadeleden galip ayrılarak Paris yolcusu oldu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz