15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

FBI Operasyonu: Korsan Yazılım Satışı Yapmakla Suçlanan Malta Vatandaşı Gözaltına Alındı

Malta makamları ile Federal Soruşturma Bürosu (FBI) arasındaki işbirliği sonucunda, 27 yaşındaki bir Malta vatandaşı, karanlık web üzerinde korsan yazılım satışına ve Hack Forum’da mentorluk hizmetleri sunmaya yönelik iddiaları nedeniyle gözaltına alındı.

Söz konusu zararlı yazılım, uzaktan erişim Truva atı (RAT) olarak bilinir ve siber suçluların kurbanların bilgisayarlarına veya sunucularına izinsiz erişim sağlamalarına, uzaktan kontrol etmelerine ve potansiyel olarak istismar etmelerine olanak tanır. Kullanımının tam boyutu soruşturma altında olmasına rağmen, bu kötü amaçlı yazılıma maruz kalan birçok kurbanın Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğu teyit edilmiştir.

Malta Polisi Siber Suçlar Birimi, ABD’den gelen bir yardım talebinin ardından yerel soruşturmalara liderlik etti ve RAT’nin dağıtımında ana şüphelinin bir Malta vatandaşı olduğunu belirledi. Titiz soruşturmaların ardından, yasa koyucu memurlar, şüphelinin faaliyetlerini izledi ve Malta dışında yaşayan Malta dışındaki suç ortakları ile bağlantılarını belirledi.

7 Şubat 2024 Çarşamba günü, yetkililer, şüpheliyi Gudja’daki işyerinde gözaltına alarak kararlı bir şekilde harekete geçti. Şüpheli ile ilişkilendirilen çeşitli yerlerde yapılan sonuç aramaları, devam eden soruşturmaya bağlı kritik kanıtlar ortaya çıkardı.

27 yaşındaki şüpheli, Perşembe öğleden sonra Yargıç Giannella Camilleri Busuttil önünde görünerek ABD’ye iadeye rıza gösterdi ve burada federal bir mahkemede suçlamalarla karşılaşacak. Şu anda, ileri hukuki işlemleri beklerken Corradino Ceza Tesisi’nde tutuklu bulunmaktadır.

Ayrıca, Europol tarafından koordine edilen çok uluslu bir çaba kapsamında, Nijerya dahil birçok ülkede karanlık web üzerinde korsan yazılım satışını hedef alan eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Bu işbirliği çabası, Avustralya Federal Polisi, Kanada Polisi, Hırvatistan Polisi, Finlandiya Polisi, Hollanda Polisi, Romanya Polisi, Alman Polisi ve Nijerya Polisi dahil birçok ülkedeki kolluk kuvvetlerini içeriyordu.

Ayrıca, soruşturma ile bağlantılı olarak Nijerya’da yaşayan bir Nijeryalı suç ortağı da gözaltına alındı, bu da siber suçlarla mücadelede küresel ulaşımın ve işbirliğinin önemini vurguladı.

 


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz