22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Fas Afrika kıtası adına tarih yazmaya devam ediyor: Yarı Final’de!

Reşit Şahin

11 Aralık 2022

Dünya Kupası Çeyrek Finali’nde Fas tarih yazdı. Portekiz’i 1-0 yenerek Yarı Final’e adını yazdıran Fas Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. Fas, İngiltere’yi eleyen Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası karşılaşmalarında Hırvatistan, Belçika ve Kanada’nın bulunduğu grubu lider bitiren Fas, gruplarda Belçika’nın ve Kanada’nın elenmesiyle Hırvatistan ile birlikte son 16’ya kalmıştı.

1970 yılında Dünya Kupası’nda puan alan ilk Afrika takımı olan Fas, 1986’da yine gruptan çıkan ilk Afrika takımı olmuştu. Fas Afrika takımları arasında tarih yazmaya devam ederek Yarı Final’e çıktı.

Afrika takımlarından birisi ilk kez hem Çeyrek Final ve şimdi de Yarı Final görmüş olacak. Fas’ın rakibi ise İngiltere’yi 2-1 yenen Fransa oldu.

Dünyaca ünlü Portekizli yıldız Ronaldo son dünya kupası turnuvasında sahadan göz yaşları içinde ayrıldı.  Dünya Kupası’nda favori olarak yer alan İngiltere ve Fransa bir nevi erken final mücadelesi verdi. İlk yarıyı 1-0 önde bitiren Fransa ikinci yarıda İngiliz oyuncu Harry Kane’in penaltıdan golüne ise engel olamadı.

Fransa 78’inci dakikada Fransa milli takımının en golcü ismi olan Gireud’un golüyle tekrar maçta öne geçmeyi başardı. Fransa’nın 2-1 önde götürdüğü maçta İngiltere Harry Kane ile tarihi bir fırsat daha yakaladı.

Penaltı kazanan İngiltere 2-2’ye getirme ve maçı uzatmalara götürme fırsatını golcüsü Harry Kane ile penaltıdan yararlanamayarak kaçırdı.

İngiltere son turnuvalarda penaltı talihsizliğini yine aşamayarak kupaya Çeyrek Final’de veda etti.

Maçlar sonunda ise yarı finalde Fas ve Fransa tarihi bir eşleşmede Final için karşı karşıya gelecek. Tarih yazmaya devam eden Fas Final’e çıkmaya ve hatta kupayı almaya artık daha çok inanıyor bu kesin olan tek şey!

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz