24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Evliya Çelebi Kültür Gezileri’ne son başvuru tarihi 31 Ekim!

4 Ekim 2022

Yurt dışında yaşayanların Türkiye’nin tarihi, kültürü ve coğrafyasıyla buluşması için Kültür Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Evliya Çelebi Kültür Gezileri’ne son başvuru 31 Ekim olarak açıklandı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşların katılım sağlayabileceği Evliya Çelebi Kültür Gezileri Programı’nı duyurdu.

Evliya Çelebi Kültür Gezileri programı ile yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ile sosyal ve ekonomik bağlarının güçlendirilmesi ve Türkiye’nin tarihi yerlerinin tanıtılması amaçlanıyor.

ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç’ten başvuru yapılabilen programda yaş grubu ve programın içeriğine göre farklı modüller ve her modüle farklı rotalar sunuluyor.

İlk modülde 10-15 yaş grubu çocuklar ebeveynleriyle beraber katılabiliyor, 16-29 yaş grubuna ve girişimcilik üzerine iki ayrı modülünde yer aldığı programa başvuru için son tarih 31 Ekim 2022.

Evliya Çelebi Kültür Gezileri Programı’na https://proje.ytb.gov.tr/  adresinden ulaşabilir ve kayıt olabilirsiniz.

YTB

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz