18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

 Eve Borg Bonello seçilmesini sağlayan sisteme karşı!

13 Nisan 2022

Malta tarihinin en genç milletvekili olarak 18 yaşında “cinsiyet dengeleme mekanizması” ile meclise seçilen Eve Borg Bonello “cinsiyet kotasına hala katılmadığını” söyledi. İstifa etmesi gerekmediğini belirten Bonello, “Bu bana oy vermiş insanların tercihlerine saygısızlık olur” dedi.

Malta’da Genel Seçimler kesin olarak dün sonuçlandı. Ulusal Parti Listesi’nden aday olan ve cinsiyet dengeleme mekanizması ile meclise giren 18 yaşındaki Eve Borg Bonello tarihin en genç milletvekili oldu.

Bonello, kendisinin meclise girmesini sağlayan cinsiyet düzenlemesine seçimlerden önceki karşı duruşunu devam ettirdiğindi belirtti.

Bonello “kadınların seçilmek için kotalara ihtiyacı olduğu fikrini kafamızdan atmalıyız” diyerek sistem eleştirisi hakkında şu an ne düşündüğü Lovin Malta tarafından soruldu. Bonello, “Hala cinsiyet kotalarına katılmadığını” belirterek “Onlara karşı oy kullanma fırsatı verildiğinde, bir saniye bile düşünmeden yapacağını” söyledi.

Sistemle seçilmesi istifa etmesini gerektirir mi? sorusuna ise kendisine oy vermiş seçmenlere bunun saygısızlık olacağını belirten Borg Bonello “Bana oy verenlere karşı sorumluluğum var. Ben de kontenjan olarak ilçe barajını çoktan geçtim” dedi.

Bonello iki bölgeden ilk oylamada seçilememiş ardından yapılan geçici seçimlerde de boşalan koltukları kazananlardan olamamıştı. Son aşama olan cinsiyet dengeleme mekanizması ile bu yıl yürürlüğe giren yasa gereği her iki partinin atadığı 6’şar kadın aday arasında yer aldı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz