24.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Eurowings Europe 20 uçağıyla birlikte Malta’ya taşınıyor!

14 Ekim 2022

Hava yolu şirketi Eurowings Europe merkezini Avusturya’dan Malta’ya taşıyacağını ve gelecek yıl Nisan ayına kadar 20 uçağını Malta Havacılık Siciline kaydedeceğini açıkladı. Eurowings  Europe ilk uçuşunu 3 Kasım’da gerçekleştirecek.

Dünyaca ünlü hava yolu şirketi Lufthansa’nın yan kuruluşu Eurowins Europe, Malta Sivil Havacılık Müdürlüğü’nden Hava Operatöre Sertifikası aldı. WizzAir’in Malta’ya ilk uçağını kaydetmesinden üç hafta sonra yaşanan gelişme ile Eurowings Europe, Avusturya’da bulunan merkezini Malta’ya taşıyacak.

İlk uçuşunu 3 Kasım’da gerçekleştirecek Eurowings Europe Genel Müdürü Stefan Beveridge, Malta’nın uluslararası genişlemeye devam etmeleri için ideal ekonomik ve yasal çerçeveyi hazır ettiğini belirtti.

Gelecek yıl Nisan’a kadar 20 uçağı Malta Havacılık Sicili’ne kaydedeceklerini belirten Beveridge, “Eurowings Europe, Eurowings’in önemli bir parçasıdır. Şu anda İsveç’teki Stockholm’den İspanya’daki Palma’ya kadar üsleri olan 20 uçağımız var ve planımız bu 20 uçağı yeni şirkete devretmek. 20 uçak, mevcut üslerinden çalışmaya devam edecek” dedi.

Ulaştırma, Altyapı ve Sermaye Projeleri Bakanı Aaron Farrugia, Malta’daki havacılık sektörünün güçlü bir büyüme yaşadığını ve sektörün ülke ekonomisine önemli bir katkı yapmasını istediğini söyledi.

Gelecek yıl Malta’nın havacılık sicilinde 800 uçağın olacağını da sözlerine ekleyen Bakan Farrugia, Hükümetin hem bugün hem de gelecek yıllar için endüstrinin ihtiyaçları için yeterli eğitimli personele sahip olmasını sağlayacağını belirtti.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz