18.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Etiyopyalı ressam Shiferaw’ın sergisi ziyaretçilerini bekliyor

18 Haziran 2022

Malta’da ilk kez sergi açan Etiyopyalı sanatçı Dereje Shiferaw, savaştan etkilenenlerin silinmiş çocukluğunu resmediyor. Shiferaw’ın Sliema’daki Christine X Sanat Galerisi’ndeki sergisi 8 Temmuz’a kadar ziyarete açık.

Etiyopyalı ressam Dereje Shiferaw, Sliema’da Christine X Sanat Galerisi’nde açtığı sergisinde savaşın karmaşıklığı ve çocuklar üzerindeki etkileri hakkında yardım çığlıklarını ortaya koymak isteğiyle yarattığı eserlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Sanatçı, kendi ülkesinde travma geçiren çocukları gördüğü için deneyimlerinden yararlanıyor ve kasıtlı cesur vuruşları ile Shiferaw, sadece savaşları durdurmaya değil, aynı anda “çocuk askerlerin acımasız savaş ve şiddet travmasıyla ilgili anılarını devre dışı bırakmaya” inanıyor.

Etiyopyalı ressam “Çocuklar insanlığın bağlantı noktasıdır ve güvende tutulmaları gerekir” diyor ve “bunlar asla barışı yok etmek için kullanılmamalıdır” diye ekliyor.

1978’de Asmera’da (Eritre) doğan Dereje Shiferaw, Etiyopya’dan “birleşik bir sanat ve doğa sevgisine” sahip, sezgisel ve kendi kendini yetiştirmiş bir avangard ressamdır.

Ressamın Obliterated Childhood isimli sergisi Sliema, Tigné Street c/w Hughes Hallet Street, Christine X Sanat Galerisi’nde açılıyor 8 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. Pazartesiden Cumartesiye 10:00-13:00 ve 16:00-19:00 saatlerinde sergi ziyaret edilebilir.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz