16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Enerji Bakanı Dalli: Enemalta’nın Trafo Merkezleri Modernizasyonuyla Verimlilik Artıyor

Enerji Bakanı Miriam Dalli, Enemalta’nın enerji sağlamada daha istikrarlı bir performans ve hasar durumunda hızlı onarımların kolaylaşması için trafo merkezlerine otomatik şalt sistemleri kurulduğunu duyurdu.

Bu önemli girişim, farklı bölgelerdeki trafo merkezlerinde devam ediyor ve özellikle arıza durumlarında onarım sürelerini minimuma indirme hedefi taşıyor.

Dalli, “Bu çalışmaların sonucunda artan güvenlik, yüksek verimlilik ve kısa bekleme süreleri elde edilecek. İlgili ekiplere süregelen özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Bu önemli faaliyetler, yeni ekipmanın kazı işleri gibi yapısal gereksinimlerini içerirken ayrıca geçici şalt sistemlerinin kurulumunu da içeriyor. Bu aşamayı, yeni ekipmanın montajı takip edecek ve şalt sistemi şebekeye entegre edilmeden önce yoğun testler izleyecek.

Bu gelişmeler, Temmuz ayındaki sıcak hava dalgası sırasında Malta’yı etkisi altına alan bir dizi elektrik kesintisinin ardından geldi. Elektrik kesintilerinin genellikle yüksek sıcaklıklardan kaynaklanan kablo arızalarından meydana geldiği belirtiliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz