12.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Enemalta Elektrik Kablosu Döşeme Projesini Hızlandırıyor

Enemalta, yaz aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin ardından planlanan 70 kilometrelik elektrik kablosu döşeme projesini hızlandırıyor. Şirket CEO’su Ryan Fava, iki yıllık projenin altı ayda tamamlanacağını açıkladı.

Temmuz ayında ülkenin büyük bir kısmını etkileyen ve işyerlerinin kapanmasına neden olan elektrik kesintilerinin ardından, şirket aşırı hava olaylarının etkisini analiz ederek projeyi Haziran ayına kadar bitirme kararı aldı.

Proje, Infrastructure Malta ve Transport Malta’yı da içeriyor ve ulusal şebekeye 70 kilometre orta gerilim kablosu ekleyerek altyapıyı güçlendirecek.

Enemalta, aynı zamanda Malta’nın elektrik ağını iyileştirmeye yönelik altı yıllık planına devam edeceğini belirtti. Bu kapsamda, yeni bir Naxxar Dağıtım merkezi ve çeşitli yerlerde 45 yeni trafo merkezi inşa edilecek.

CEO Ryan Fava, ayrıca Delimara elektrik santralinde acil durum dizel tesisi projesinin olduğunu ve bu tesisin mevcut güç kaynaklarından biri kesildiğinde ek enerji üreteceğini söyledi. Fava, kıyıdan gemiye projesinin enerji üretim planlarında yer aldığını ve genel enerji üretiminin bu hizmeti karşılayacak kadar yeterli olduğunu ifade etti.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz