18.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Ebeveynler okulların yeniden açılmasının ‘erken’ olduğunu söylüyor

17 Eylül 2020 – Malta

Bir veli: “İşverenlerle evde eğitim konusunda görüşmek istiyorum.”

Devlet okulu öğrencilerinin ebeveynlerini temsil eden bir dernek, okulların yeniden açılmasının şu anda çok sayıda Korona vakasıyla “erken” olacağı ve ertelenmesi gerektiği konusunda uyardı.

Malta Eyalet Okul Öğrencileri Velileri Derneği (MAPSSS) de yetkilileri virüsün yayılmasını kontrol etmek için gerekli önlemleri almaya çağırdı çünkü “Korona yayılmasının yavaşlamadığına dair açık kanıtlar” var.

Yapılan açıklamada, “Şimdiye kadar alınan tedbirlerin yeterince etkili olmadığı aşikardır” denildi.

Çarşamba günü öğretmenleri temsil eden her iki sendika da hükümeti Korona vakalarının sayısındaki artış nedeniyle okulları kapalı tutmaya çağırdı.

Malta Öğretmenler Birliği ve Profesyonel Eğitimciler Birliği’nin çağrıları, sağlık yetkililerinin 24 saat içinde rekor 106 yeni vakayı onaylamasından kısa bir süre sonra geldi.

Eyalet okullarına giden öğrencilerin ebeveynleri çağrıya katıldı: “Rekor sayıda Korona vakası göz önüne alındığında, MAPSSS 30 Eylül’de okul açmanın erken olup olmayacağını soruyor. MAPSSS, 2 Eylül’de yayınlanan protokollerin yeterince değerlendirilip değerlendirilmediğini, bunun okullardaki öğrencilerin ve personelin refahını korumada etkili olup olmadığını ve bu protokollerin uygulanmasına yönelik hazırlıkların ay sonuna kadar tamamlanıp tamamlanmayacağını soruyor” dedi.

Kaynak : Times Of Malta – https://timesofmalta.com/articles/view/parents-say-reopening-of-schools-premature.818665

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz