11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

e-Devlet üzerinden 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek!

15 Kasım 2022

Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden Adli Sicil Bilgilendirme sisteminde artık Boşnakça, Hırvatça, Kazakça, Kırgızca, Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de adli sicil belgesi verilebilecek.

Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilerek yenilenen Yeni Adli Sicil Bilişim sistemi (ASBS) ile 20 Kasım itibariyle 28 dilde Adli Sicil belgesi verilebilecek.

İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere 4 dilde verilen sabıka kayıtları daha sonra İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde verilmeye başlandı ardından Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca ve Arnavutça eklenerek 18’e çıkarılmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu dillere yapılan eklemelerle 19 yabancı dilde verilen tercüme edilmiş adli sicil kaydı uygulamasına 9 dil daha eklediklerini belirterek “Özellikle Türk dünyası açısından çok büyük önem taşıyan Kazakça, Kırgızca, Türkmence dillerinde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilebilecek. Pazartesi günü itibariyle 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek” dedi.

Medya Tava

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz