12.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Durumu acil yedi kanser hastası Roma’ya gönderiliyor

27 Temmuz 2022

Mater Dei Hastanesi’nde radyoterapi hizmeti veren makinenin arızalanması üzerine durumu acil olan yedi kanser hastası bugün Roma’ya gönderilecek.

Mater Dei Hastanesi’nde Sir Anthony Mamo Onkoloji bölümündeki lineer hızlandırıcıda arıza nedeniyle kanser hastalarının radyoterapi tedavileri ertelenmişti.

Sağlık Bakanlığı durumları aciliyet gösteren yedi kanser hastasının tedavilerine devam etmek için Roma’ya gönderileceğini açıkladı. Hastaların tedavileri için bugün Roma’ya gönderileceği ve uçak, konaklama ve refakatçi masraflarının da bakanlık tarafından karşılanacağı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü “Mater Dei Hastanesi, etkilenen tüm hastalarla temasa geçiyor ve tedavilerinin nasıl etkileneceği hakkında hastaları bilgilendiriyor” açıklamasını yaptı.

Hasara neyin neden olduğu konusunda soruşturma başlatıldığını belirten bakanlık sözcüsü sorunun makineleri soğutma sisteminden geldiğinin anlaşıldığını ve onarılabilir nitelikte olan arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz