17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Dünyanın ilk sanal turistik rehberi: Maltalı Marija!

16 Mart 2022

Malta Turizm ve Tüketicinin Korunması Bakanlığı dünyanın ilk sanal vatandaşı olan Maltalı Marija’yı tanıttı. Malta’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgisi, kusursuz Maltaca yanında 3 dil konuşabilen Maltalı Marija, tüm turistler için sanal rehberlik hizmeti sunacak.16

Malta Turizm ve Tüketicinin Korunması Bakanlığı’nın düzenlediği “Dijital Turizm Yol Haritası: 2030” konferansında dünyanın ilk sanal vatandaşı Maltalı Marija tanıtıldı.

Sanal gerçekliğin, yapay zekanın ve Metaverse’ün tüm olanaklarını bir araya getiren ilk sanal dünya vatandaşı Maltalı Marija, VisitMalta ve Reimagine AI işbirliğiyle geliştirildi.

“Sanat, bilim ve teknolojinin muazzam uyumu” yorumları yapılan Marija’nın tipik bir Maltalı kadın gibi görünebilmesi için, 2 boyutlu görüntüler 3 boyutluya çevrildi. Malta’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan Marija’nın henüz 1 aylık öğrenme sürecinin devam edeceği ve kendini sürekli olarak geliştireceği açıklandı.

Maltacayı kusursuz telaffuzla ve zengin bir kelime dağarcığıyla konuşabilmesi için özel bir sözlük sistemi oluşturulan Marija’nın, birden fazla dilde konuşabildiği açıklandı.

Malta’nın sanal rehberi Marija’nın, uygulamalar üzerinden kişilerle gerçek zamanlı olarak etkileşime girebildiği, soruları cevaplayabildiği, hatta espri yapabildiği belirtildi.

Turizm ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Clayton Bartolo “Hızlanma çağında ileriye doğru atılan önemli bir adım” değerlendirmesini yaparken VisitMalta CEO’su Johann Buttigieg Marija’nın “Heyecan verici bir deneyim” olduğunu söyledi.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz