23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Abela: Verilmiş olan maaş destekleri hibedir, geri ödemesi yok

17 Mart 2022

Pandemiden etkilenen işletmelere verilen maaş ekinin Nisan ayına kadar uzatılacağını ifade eden Başbakan Robert Abela, maaş ekinin hibe olduğunu belirterek işletmelerin bunları geri ödemeyeceğini açıkladı.

Başbakan Robert Abela, Msida’da Malta işletmeleri ve şirketlerinin Covid-19 salgını sırasında devlet tarafından verilen maaş ekini getirmemiş olsalardı 50 bin işsizle karşı karşıya kalınmış olunacağını söyledi.

Maaş ekinin bir hibe olduğunu ifade eden Başbakan Abela, muhalefet lideri Bernard Grech’in Maltalı işletmelerin bunları geri ödemek zorunda kalacağını söylemesine itiraz ederek “Bu bir hibedir. İnsanlara ve işletmelere verdiğimiz şey onlarda kalır” şeklinde konuştu.

Malta işletmelerinin personeli işten çıkarmak zorunda kalmayacakları bir hibe olan maaş eki ödemelerinin Nisan’a kadar devam edeceğini de vurgulayan Abela seçim manifestosunda yer alan “Pandemi gibi koşullarda her işçi için altı ay boyunca her ay 800 Euro verileceği” teklifi ile bugüne kadar yapılan maaş eki ödemelerinin ayrı olduğunu belirtti.

Manifestosundaki “ücret ek planına benzer bir plan” uygulanacağı ve şirketler, şirket kârlılığa geri döndüğünde, desteği beş yıl içinde geri ödeyeceği planın farklı olduğuna özellikle dikkat çeken Abela, insanlara ve işletmelere verilenin hibe olduğunu ve geri ödenmeyeceğini tekrar etti.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz