14.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Dünyada sadece üç tane birisi Mater Dei Hastanesi’nde!

22 Temmuz 2022

Malta Mater Dei Hastanesi dünya çapında sadece iki hastanede bulunan gama tarayıcıya kavuştu. Ağırlıklı olarak kardiyak sorunları olan hastalarda kullanılan tarayıcı yaklaşık 700 bin Euro’ya mal oldu.

Sağlık Bakanı Chris Fearne Perşembe günü yaptığı açıklamada, Mater Dei Hastanesi’nin artık dünya çapında sadece iki hastanede bulunan “sofistike” bir gama tarayıcı ile donatıldığını duyurdu.

Ağırlıklı olarak kardiyak sorunları olan hastalarda kullanılan tarayıcı, yaklaşık 700 bin Euro’ya mal oldu Maliyetin yarısı hükümet, diğer yarısı ise Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından karşılandı.

Makinenin, uzmanların hastalara daha hızlı teşhis koymasına yardımcı olacağını ve daha hızlı taramalara olanak sağlayacağını söyleyen Bakan Fearne, makinenin diğer gama tarayıcılardan daha az radyasyon yayarak hastalar için riski azalttığını söyledi.

Makine ile bekleme sürelerinin ortalama bir aya düştüğünü belirten Sağlık Bakanı Fearne, dünyada sadece iki hastanede bulunan makineye sahip olmanın önemine dikkat çekerek dünyanın dört bir yanından uzmanların makineyi kullanarak uzmanlıklarını ilerletmek için Malta’ya geleceği anlamına geldiğini söyledi.

Mater Dei Hastanesi, yıl sonuna kadar kalp sorunlarıyla ilgili yaklaşık 4 bin test planlıyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz