16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde: FSWS, Çocukların Sesi İle İlgili Önemi Vurguladı

Sosyal Refah Hizmetleri Vakfı (FSWS), Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı bir açıklamada çocukların sesine kulak vermenin önemine vurgu yapıyor.

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde insanlar, çocuk haklarını kutlamak ve onlara yaşamlarındaki önemli konularda görüşlerini ifade etme olanağı sağlamak için bir araya gelirler. Vakıf, “Bu, onlara söz hakkı tanımamız gerektiği anlamına gelir, böylece şu anları ve geleceklerini konuşabilirler.” diyor.

“Bu gün, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni anma günü olarak, dünya liderlerinin bir araya gelip her çocuğa haklarını koruma ve yerine getirme sözü verdikleri anlamını taşır. Bu nedenle, bu günde çocukların ebeveynlerinin nesneleri olmadıklarını, kendi haklarına sahip bireyler olduklarını hatırlatırız. Güvenli, ihlallerden, riskten, istismardan ve sömürüden arınmış bir dünyada yaşamayı hak ediyorlar ve yeterli sağlık hizmeti ve eğitim almalılar.”

“Çocukların sesine kulak vermeye, söylediklerine kulak vermeye ve onlara gelişmeleri için fırsatlar sunmaya devam etmeliyiz. Her çocuk, temel ihtiyaçlarını karşılayan ve sevgiyle dolu bir ortamda gelişir; ait oldukları, görüldükleri ve duyuldukları güvenli bir alan. Ve dünyayı onlar için daha güvenli hale getirmek için birlikte durmak bizim sorumluluğumuz.”

“Çocuk hakları ihlallerini sona erdirmek ve her çocuğun eğitime, güvenliğe, sevgiye ve bakıma uygun erişime sahip olmasını sağlamak görevimizdir. Bu, her çocuğun en iyi olabileceği, eylemlerinin ve geleceklerinin sorumluluğunu alabileceği ve yeterli destek ve güvenlik alabileceği bir dünya anlamına gelir. Çocuğun psikolojik iyilik hali, okullarda psikolojik destiğe erişimi artırarak, bakıcıların çocuklarının ihtiyaçlarını daha iyi karşılamalarını destekleyerek ve bağlantıların kurulup güçlendirilebileceği eğlenceli ve anlamlı zaman için bir alan oluşturarak önceliğimiz olmalıdır.”

“602. Bölüm’ün tanıtımıyla Malta, çocukların aile yaşamı hakkının daha da korunduğundan emin oluyor. 2020’den bu yana 52 çocuk, bakım süreçlerine tabi tutulduktan sonra biyolojik aileleriyle yeniden bir araya geldi ve 144 çocuk şu anda bir Kalıcılık kararı altında, istikrar ve koruma sağlanmış oluyor. Unutmamalıyız ki çocuklar, çocukluklarından keyif alabilmeleri, çocukları için en iyi çıkarları olduğunda her iki ebeveynleriyle de iletişim kurabilmeleri için barış içinde yaşamayı hak ediyorlar. FSWS, çocuk haklarının her zaman yetişkinlerin aklında tutulmasını ve yetişkin kararlarının her zaman çocukları etkileyeceği gerçeğine duyarlı olunmasını umut ediyor ve tüm çocukların hak ettiği saygı ve haklara tam bir saygının gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.”

Kaynak: The Independent Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz