20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Doktorlar: “Sigara Yasağı Esrarı da İçermeli”

Pazartesi günü hükümet, belirli bir tarihten sonra doğan kişilere yönelik sigara satışını yasaklama planlarını açıkladı. Ancak, Malta Tıp Birliği’nin başkanı solunum uzmanı Martin Balzan’a göre, sigara yasağı, esrar içmeyi de içermelidir.

Balzan, “İzole olarak, sigara içmenin aşamalı olarak yasaklanması mantıklıdır, ancak bu aynı zamanda esrar içmeyi de içeriyorsa. Bizim bir hükümetimiz var ve bu oldukça çelişkilidir” dedi.

Sigara ve esrar içmenin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına vurgu yapan Balzan, sigara içmenin uzun vadeli hastalıklara, esrarın ise gençlerde beyin gelişimini etkilediğine dikkat çekti.

Hükümetin önerisi, Çocuk Politika Çerçevesi adlı belgede yer aldı ve altı yıl boyunca çocuk refahını iyileştirmeyi amaçlayan 198 önlemden biriydi.

Balzan, Maltalılar için ilk adımın tüm umumi alanlarda sigara içmenin yasaklanması olması gerektiğini belirtirken, şu anda dış mekanlarda sigara içmeye izin verildiğini ve hükümetin sigara vergisini hiç artırmadığını ekledi.

PN sağlık sözcüsü Stephen Spiteri, endgame konseptini desteklediğini belirtti, ancak esrarın yasallaştırılmasından sonra bu önerinin çelişkili olduğunu düşündü.

Çocuk Komiseri Antoinette Vassallo, sigara içmeyi azaltacak herhangi bir önlemi memnuniyetle karşıladığını belirtirken, insan hakları avukatı Therese Comodini Cachia, hükümetin vatandaşları zararlı ve bağımlılık yapan bir maddeye karşı koruması durumunda bu önerinin gelecekteki sigara içicilerinin haklarını ihlal etmeyeceğini söyledi.

Cachia, “Sigaranın kullanımını kamu yararı açısından yasaklamak için bilimsel, sosyal ve ekonomik çalışmalara başvurmak orantılı bir yöntem olduğunu belirleyen açık bir durumu açıkladı ve mahkemelerin genellikle sigara içme hakkının olmadığı konusunda aynı sonuca vardığını belirtti.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz