14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

DNA testi cesedin kimliğini belirlemeye yetmedi!

18 Ağustos 2022

Birżebbuġa’daki bir tarlada bir aydan fazla bir süre önce ileri derecede çürümüş halde bulunan bir adamın cesedinden alınan DNA örnekleri, kimlik belirleme sürecinde yeterli olmadı ancak otopsi olayda herhangi bir suç olasılığını ortadan kaldırdı.

Haziran ayında St Vincent de Paul Yaşlılar Konutu’ndan kaybolan Carmelo Fino’ya mı yoksa Gudja’da kaybolduğu bildirilen 70 yaşındaki Salvu Bonnici’ye mi ait olduğunu belirlemek için bulunan cesetten alınan DNA örnekleri yeterli olmadı.

Adli tıp uzmanları cesetten en az iki örnek aldı ancak cesedin ileri derecede çürümüş olması nedeniyle alınan DNA örneklerinin zayıf kalarak, iki kayıp adamdan alınan DNA örnekleriyle eşleştirilemediği belirtildi.

Ancak ceset üzerinde yapılan otopsi ile olayda herhangi bir suç olasılığı ortadan kalktı ve ölüm şüpheli olarak kabul edilmedi.

14 Temmuz’da Ghar Dalam’ın karşısındaki tarlada bulunan cesedin Charlie olarak da bilinen Fino’ya ait olduğuna inanan müfettişler cesedin yanında bulunan hasarlı giysilerin Fino’ya işaret ettiğini ancak kesin sonucun sadece DNA testiyle belirlenebileceğini ifade etti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz