19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Sanık rahibin farklı bankalarda onlarca farklı hesabı çıktı!

18 Ağustos 2022

Zimmete para geçirmek suçlamasıyla tutuklanan Marsaxlokk rahibi Luke Seguna’nın 2016 ile 2022 arasında toplam maaşı 75 bin Euro olmasına rağmen banka hesaplarında 449 bin Euro ayrıca 5 motosikleti, birisi Land Rover iki otomobile sahip olduğu tespit edildi.

Zimmete para geçirmek, kara para aklamak suçlamalarını reddeden rahip Seguna’nın kefalet talebinin reddedilmesi üzerine avukatlarının talebi ile görülen acil duruşmada polis Müfettişi Christopher Ellul suçlamalarla ilgili delillerini sundu.

Sanık Seguna’nın yıllık maaşının 16 bin Euro’dan geçen yıl 20 bin Euro’nun üzerine çıktığını belirten Müfettiş Ellul, 2016’dan bu ana kadar yaklaşık toplam maaşının 75 bin Euro olması gerektiği halde banka hesaplarındaki olağanüstü hareketliliği ortaya çıkardı.

Seguna’nın 75 bin Euro kazandığı bu altı yıllık dönemde 449 bin Euro varlığı tespit edildiğini ayrıca 5 motosiklete, Fiat 500 ve Land Rover marka iki otomobili olduğunu açıkladı.

Müfettiş 2015 ve 2021 yılları arasında 200 bin Euro’yu aşan birkaç nakit mevduat olduğunu ve parayı Seguna’nın farklı bankalarda 10 farklı hesaba yatırdığını belirterek bir hesapta 80 bin Euro olduğunu ve önceki altı yılda hesaptan yaklaşık 107 bin Euro çekildiğini gösteren işlem geçmişini de mahkemeye sundu.

Rahip özellikle bu hesap hakkında sorulara kişisel fonlar yanıtını verirken hayatındaki ana harcamaların araçları ve araçlarının bakımları olduğunu söyledi.

Sanık, kendisinden hariç banka hesapları ile ilgili imza sahibi bulunup bulunmadığı ve cemaat konutunda onunla birlikte yaşayan olup olmadığı sorularına ise yanıt vermemeyi tercih etti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz