18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Disney+’ın Atatürk Dizisine Tepki: Türk Dernekleri Neden Güçsüz?

Yaklaşık bir senedir Disney+’ın Atatürk isimli bir dizi hazırlığında olduğunu biliyorduk. Projenin ilk duyurusu yapıldığında, Atatürk’ü canlandıracak olan Aras Bulut İynemli’nin heyecanı gözünden okunuyordu. Ben de çok heyecanlanmıştım.

100 küsur ülkede Atam’in hikayesi anlatilacakti.

Tabii senaryonun, çekim kalitesinin, oyunculukların nasıl olduğuna dair bir fikrim yoktu, ama tüm dünyanın böyle bir içeriği izleyecek olması bile beni mutlu etmişti. Fakat bir türlü diziden haber gelmiyordu. Akıbeti hakkında kimse bir bilgi paylaşmıyordu.

Bir terslik olduğu belliydi. Sonunda Disney+’ın projeyi yayınlamayacağı anlaşıldı. Öfkeli ve hayal kırıklığı içerisindeyim.

Atatürk dizisinin Amerika’daki Ermeni Lobisi tarafından engellendiği bilgisi kesinleşmese de böyle bir durumun oluşması bir türlü diaspora olmayı başaramayan yurtdışından Türk derneklerine ders olmalıdır.

Yurtdışı Türk Dernekleri politik, kimlik ve inanç farklılıklarından dolayı o kadar bölünmüş bir yapıdalar ki bulundukları ülkede bir yaptırım güçleri yok denecek kadar az. İşte bu yüzden ülkemizin kurucusu, dünyanın saygı duyduğu lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir dizinin tüm dünyada yayınlanmasına engel olacak birileri çıkıyor ve bizim bir karşı tutumumuz olamıyor. Gücümüz yetmiyor.

Tek yapabileceğimiz Disney+’ı boykot etmek.

Boykot etsen ne, etmesen ne…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz