9.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Dijital seyahat kartı IATA Travel Pass uygulaması gelecek ay başlıyor

25 Şubat 2021 / Malta

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), dijital koronavirüs seyahat kartı uygulamasını (Travel Pass) önümüzdeki ay yayınlayacağını açıkladı. Yolcuların Covid-19 testi ve aşı bilgileri ile bunları nerelerde yaptırdıklarına dair bilgilerin yer alacağı dijital kartlar için gerekli uygulama iOS ve Android platformlarından ücretsiz indirilebilecek.

Amaç hem karantinasız seyahatlerin önünü açarak havacılık sektörünü rahatlatmak hem de yolcuların Koronavirüs konusunda güvenilirliklerini ülkelere daha kolay kanıtlamalarını sağlamak.

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden ülkelerin büyük çoğunluğu yolculara sınırlarında test talebi ve karantina gibi uygulamaları zorunlu tutuyor.

Salgınla birlikte ciddi düşüş yaşanan uçak yolculuklarının yeniden başlamasında dijital seyahat kartı uygulamasının büyük rol oynayacağını belirten IATA yetkilileri, modüler olarak geliştirilen seyahat kartının bazı ülkelerde uygulanmaya başlanan diğer dijital çözümlerle uyumlu bir şekilde çalışacağını da duyurdu.

Dünyada seyahat kartını deneyen ilk havayolu şirketi Singapur Hava Yolları olmuştu. Hatta Etihad, Emirates, Qatar ve Yeni Zelanda’yı içeren 20 havayolu şirketi uygulamayı test amaçlı kullanmaya başladı.

Kaynak: Turizm Avrupa

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz