15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Devrim Kapıda! Apple Kişisel Robotlara Yatırım Yapıyor

Teknoloji devi Apple, iPhone üretimine ve dijital içerik satışına ek olarak yeni gelir kaynakları arayışında. Bloomberg’ün güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple’ın elektrikli araba projesini rafa kaldırmasının üzerinden haftalar geçmeden, şirket şimdi de kişisel robotlar üzerinde çalışmaya başladığı iddia ediliyor.

Haberde, Apple mühendislerinin ev içerisinde kullanıcıları takip ederek yardımcı olacak bir robot üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Ancak projenin henüz erken aşamada olduğu ve pazara sunulacak bir ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Apple konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

California merkezli şirket, iPhone’lar ve dijital içerik satışının yanı sıra yeni gelir kaynakları peşinde koşuyor. ABD basınında yer alan haberlere göre, Apple, on yıldır üzerinde çalıştığı elektrikli araba projesini iptal etti. Şirket, yıllar boyunca devam eden sızıntılara rağmen elektrikli araç planlarını hiçbir zaman kamuoyuyla paylaşmadı.

Habere göre, Apple elektrikli araba bölümünde görev yapan çalışanlarını yapay zeka projelerine transfer etti. Bloomberg ayrıca, robot projesinin Apple’ın donanım mühendisliği bölümü ve yapay zeka ve makine öğrenimi grubu tarafından denetlendiği bilgisini paylaştı.

Bu haber, analistlerin Apple’ın yapay zeka alanındaki ilerlemesini yakından takip ettiği ve şirketin Haziran ayında Silikon Vadisi kampüsünde düzenlenecek yıllık WWDC geliştirici konferansında neler sunacağını merak ettiği bir döneme denk geldi. Google, Microsoft, Meta ve Amazon gibi dünya devleri yapay zeka ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanıma sunulması konusunda hızla çalışmalar yürütüyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz