18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Devlet Kurumlarına Çevre Cezası Şoku: Yarısı En Yüksek Cezalardan!

Malta Parlamentosu’nda masaya yatırılan bilgiler, çevre kurallarını ihlal eden en yüksek cezaların yarısının kamu kurumlarına kesildiğini ortaya koydu.

Çevre ve kaynaklar yetkilisi (ERA), 2016 yılında faaliyete başladığından bu yana toplam sekiz adet 25.000€’nun üzerinde ceza kesti. Bu cezaların toplam tutarı ise yaklaşık 343.000€’ya ulaştı.

Verilen cezaların altısı, ağaçların kökünden sökülmesiyle ilgili suçlardan kaynaklandı. Vergilerimizle finanse edilen kamu kurumlarının çevre kuralı ihlallerinden ödediği toplam ceza miktarı 255.000€, yani toplam cezaların dörtte üçü oldu.

Çevre Bakanı Miriam Dalli, bu bilgileri Muhalefet Sözcüsü Rebekah Borg’un soru önergesi üzerine Parlamento’ya sundu. Borg, sadece 25.000€’nun üzerindeki cezaların listelenmesini talep etti, bu nedenle kamu kurumlarına kesilen daha küçük cezalar hesaba katılmadı.

ERA tarafından kesilen ilk ceza 2018 yılında, açık deniz enerji hizmetleri sunan özel bir şirket olan Subsea 7 Offshore Resources (UK) Ltd. şirketine verildi. Şirket, hurdaya ayrılmak üzere yola çıkan gemilerinden birinin çevre izni olmadığı için 25.000€ ceza ödemek zorunda kaldı.

Devletin atık yönetim şirketi Wasteserv ise, çevre izni olmadan faaliyet gösterdiği için 30.000€ ceza ile cezalandırıldı. 2018 yılında Altyapı Malta şirketi de izinsiz ağaç kesimi nedeniyle 25.000€ ceza ödedi.

İki yıl aradan sonra Thomas Azzopardi’ye izinsiz işletme nedeniyle 37.500€ ceza kesildi.

Parlamentoya pazartesi günü sunulan bilgiler, Ulaştırma Bakanlığı’nın 2021 yılında “ağaç ve orman bakımı kurallarını ihlal” nedeniyle toplam 100.000€’luk iki adet en yüksek cezayı ödediğini gösteriyor. Bu cezaların birisi, Ta’ Qali konser alanı için ağaçların kökünden sökülmesi nedeniyle kesildi.

En son ceza ise geçen yıl yasadışı ağaç kesimi nedeniyle Road Maintenance Services Limited şirketine 37.500€ ceza olarak kesildi.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz