16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Dembska’yı katleden kadın düşmanlığı, ruh sağlığı değil!

04 Aralık 2021

Malta’nın en önde gelen kadın hakları savunucularından Lara Dimitrijeviç, katil zanlısı Abner Aquilina’nın akıl hastanesi sevki sonrasında, cinayetin kadın düşmanlığı ile işlendiğini ifade ederek “Bunun akıl sağlığı ile ilgisi yok! Akıl sağlığı sorunları olan insanları damgalamayın” dedi.

Kadın hakları savunucusu Dimitrijeviç, genç kadın Paulina Dembska’nın vahşice öldürülmesini akıl sağlığıyla anılmasını eleştirerek “Malta’da ruh sağlığı sorunları olan yüzlerce binlerce kadın yaşıyor, rastgele erkeklere tecavüz ettiklerini ve öldürdüklerini görmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Bunun akıl sağlığı ile ilgisi yok!! Akıl sağlığı sorunları olan insanları damgalamayın” şeklinde konuşan Lara Dimitrijeviç, 20 yaşındaki katil zanlısı  Aquelina’nın kadın düşmanlığı yoluyla kendisine öğretilenler yüzünden cinayet işlediğini, akıl sağlığı yüzünden cinayet işlemediğini söyledi.

Dimitrijeviç,  “Ruh sağlığını bunun dışında bırakın. Zihninin durumu ve başına ne geleceği, yerleşik yasal ve tıbbi normlarla kararlaştırılacaktır. Olan şey tek bir kaynaktan besleniyor. Yetiştirme yoluyla hemen hemen her erkeğin kafasına yerleştirdiğimiz kadın düşmanlığı” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz