16.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Dembska’nın cenazesi Polonya’da toprağa verildi

06 Şubat 2022

Paulina Dembska’nın cenazesi Polonya’nın Niedzwiedz kentindeki St Anna Kilisesi’nde dün düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Malta’da 2 Ocak günü Sliema’daki parkta katledilen 29 yaşındaki Paulina Dembska toprağa verildi. Paulina Dembska’nın cenazesi, Polonya’nın Niedźwiedź kentindeki memleketindeki St Anna kilisesinde düzenlenen cenaze töreninde Cumartesi günü toprağa verildi.

Polonyalı haber Super Express , cinayetin Polonya’nın yanı sıra Malta’yı da şok eden bir olay olduğunu vurgulayarak haberi duyurdu.

Dembska’yı tecavüz ederek öldürmekten yargılanan genç erkek Abner Aquilina yargılandığı davada son duruşmaya akıl sağlığı hastanesine sevk edildiği için katılmamıştı.

Dembska cinayetiyle başta kadın dernekleri olmak üzere tüm Malta bir bütün olarak ayağa kalkmıştı. Dembska cinayetinin cinsiyete dayalı olmadığı yönünde polis yetkililerinin yaptığı açıklama üzerine kadınlar eylem yapmış ve yetkililere tepki göstermişti.

Dembska’nın öldürülmesinin ardından kamuoyunun da gerekli önlemlerin alınması çağrıları sonrasında Malta Başbakanı Abela, geçtiğimiz günlerde Ceza Kanunu’nda “Kadın cinayeti” kavramının getirilmesi için değişiklik yapacaklarını duyurmuştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz