17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Dembska’nın anıt duvar resmi yapıldı

17 Mart 2022

Sliema’da katledilen Polonyalı dil öğrencisi Pauline Dembska’nın anısına öldürüldüğü yerde bir anıt duvar resmi yapıldı.

Malta’da 2 Ocak’ta Independence Gardens’ta tecavüz edilerek öldürülen 29 yaşında dil öğrencisi kadın Paulina Dembska’nın anısına Maltalı kadın sanatçılar olay yerinde bir anıt duvar resmi yaptı.

Malta Artivists Rise to Action (MARA) olarak bilinen kadın sanatçılar Justine Peel, Melanie Vella, Elaine Wirth ve Julia Grech ile Sliema Yerel Konseyi’nin ortak çalışma ile yarattığı duvar resmi için “Paulina’ya bir övgü” ifadesi kullanıldı.

Justine Peel, Bu duvar resmi, yerel bahçelerde kedileri beslemek için saatlerce çalışan Paulina’ya bir övgüdür. Aynı zamanda, kadın ve erkeklerin bir arada durmaları ve kadınlara yönelik taciz, tehdit ve diğer adaletsizlikleri, bunların olmasını ve kültürü değiştirmesini engellemenin bir yolu olarak çağırmaları için renkli ve güçlü bir hatırlatmadır” dedi.

Sliema Yerel Konseyi Başkanı Graziella Attard Previ, genç bir kadına karşı işlenen suçun mahallinde duvar resmi ile anısını selamlamak ve ayrıca kadın cinayetlerine karşı farkındalık yaratmak için tüm sakinlerin duygularını paylaştıklarını söyledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz