17.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Danimarkalı tanker 38 gün önce kurtardığı 27 göçmeni STK gemisine transfer etti

17 Eylül 2020 – Malta

Danimarka bandıralı tanker Maersk Etienne’deki göçmenler, Akdeniz’deki Akdeniz STK’ları Mare Jonio kurtarma gemisine nakledilmeyi bekliyor, 11 Eylül 2020.

27 göçmeni kurtardıktan sonra son 38 gün boyunca Akdeniz’de mahsur kalan Danimarkalı bir petrol tankeri, onları Cuma günü bir STK gemisine transfer edebildi.

Bir çocuk ve bir hamile kadın olmak üzere 27 göçmen, Maersk Tankers’ın Etienne gemisinden Mediterranea STK tarafından işletilen bir gemi olan Mare Junio’ya transfer edildi.

Danimarkalı şirket yaptığı açıklamada, “Kurtarılan kişilerin Maersk Etienne’de uzun süre kaldıktan sonra fiziksel ve zihinsel sağlıkları konusunda giderek daha fazla endişe duyuyoruz,” dedi.

Medieterranea’dan sağlık kontrolleri yapmak için yardım talep ettiklerini ve “gemiye transferin, kurtarılan kişilerin durumunun uygun tıbbi tesislerde acil bakım gerektirdiğine ilişkin değerlendirmelerinin ardından gerçekleştiğini” ekledi.

“Maersk Etienne, mürettebatın bilgilendirilmesini takip edeceğimiz ve onların da ihtiyaç duydukları bakımı almalarını sağlayacağımız uygun bir limana gidecek,” diye devam etti.

Ancak Mediterranea, göçmenlerin kaderinin belirsizliğini koruduğunu ve denizde daha fazla zaman geçirebileceklerini belirtti.

STK Twitter’da yaptığı açıklamada “Müdahalemizden haberdar olan Malta yetkilileri, kendilerini” sorumlu olmadığını “ilan ettiler ve Mare Junio ​​tarafından Maersk Etienne tankerinden kurtulan 27 kişiye güvenli bir liman tahsis etmeyi reddediyorlar. Malta bir kez daha uluslararası yasaları ve insan haklarını ihlal ediyor” dedi.

Kaynak : euronews. – https://www.euronews.com/2020/09/11/danish-tanker-transfers-the-27-migrants-it-rescued-38-days-ago-to-ngo-ship

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz